كعب الغزال **جميل جمال **والطعم خيال


النهاردة انا عملت كعب الغزال و ده نوع من اونواع البسكويت بالتمر او العجوة (للشيف محمد فوزى)
و ميزته انه سهل جدا و مقاديره متوفرة فى كل بيت
غير ان طعمه جميل و الاحلى من كدا انه طرى

و يارب ينول اعجابكم

بسم الله نبتدى

المقادير

2 كوب دقيق
نص كوب سمن سائح
نص كوب ماء دافئ
رشة ملح
معلقة كبيرة سكر( انا حطيت 3 )
*خميرة (لو جافة حوالى نص معلقة كبيرة)
او قطعة خميرة فى حجم الليمونة الصغيرة

*بيضة مخفوقة مع فانيلا لدهان الوجة
* سمسم للوجه (اختيارى )

الحشو: عجوة او تمر و بطريه بمعلقة سمن مع معلقة قرفة و 3 معالق سكر و ربع كوب ماء ( بيعطى طعم راائع )
و شوفى ده جايز يفيدك


الطريقة

**هندوب الاول الخميرة مع معلقة السكر فى شويه ميه دافيين
**و بعدين هنحط المقادير كلها مع بعض و نعجن كويس مش اقل من 10 دقايق
**هنسيب العجينة ترتاح حوالى نص ساعة





**بعد كده هنبتدى نشكلها بشكل بتاع كعب الغزال و هو انك تجيبى قطعة من العجين و تفرديها و تحطى بيها التمر او العجوة






**و تلفيها كويس و تقفلى حروفها و بعدين تقطعيها صوابع و نتنيها او نعملها على شكل حروف U بس هى هتفرد نفسها شويه



و بعدين نرصها فى صنية مدهونة زيت و نسيبها ترتاح كمان نص ساعة و قبل الخبز ندهن
و شها
بيض و نرش السمسم و بندخلها فرن ساخن على نار فوق المتوسطة بقليل












و عملت كمان اشكال تانية زى اللى فى الصور













تم تصغير هذه الصورة. إضغط هنا لرؤية الصورة كاملة. الحجم الأصلي للصورة هو 692 * 469.


و لما تبقى رول هنقطعا بالسكين و هتدينا الشكل ده






و هما هنا مع بعضيهم















تعليقات
0 تعليقات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق